Investeringsaftrek

Bedrijfsmiddelen aanschaffen voor uw bedrijf kan extra belastingvoordeel opleveren. Als deze investering voldoet aan de voorwaarden, kunt u voor dat boekjaar via de investeringsaftrek een bepaald bedrag van de winst aftrekken.

Ondernemers die een bedrijf beginnen moeten investeren, ongeacht beroep of branche. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een computer, gereedschap, machine of kantoormeubelen. Deze investeringen in bedrijfsmiddelen kan een ondernemer aftrekken van de winst. Al zijn hier wel de nodige voorwaarden van de Belastingdienst aan verbonden, die we hieronder zullen bespreken.

De investeringsaftrek staat verder los van de mogelijkheid tot het afschrijven van bedrijfsmiddelen en is daarmee voor (startende) ondernemers een extra stimulans van de overheid om te investeren.

De investeringsaftrek is een overkoepelend begrip voor een aantal aftrekposten die onder deze fiscale regeling vallen:

  • kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (voor kleine investeringen in bedrijfsmiddelen)
  • energie-investeringsaftrek (voor bedrijfsmiddelen die op de Energielijst staan)
  • milieu-investeringsaftrek (voor bedrijfsmiddelen die op de Milieulijst staan)

De meeste ZZP’ers krijgen te maken met de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), omdat deze aftrekpost betrekking heeft op het investeren in bedrijfsmiddelen. Alle ondernemers kunnen hiervan gebruik maken, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.

Bij het investeren in dentale apparatuur komt u nu in aanmerking voor een kleinschaligheidsinvesteringsaftrek tot € 15.734,-. Het bedrag dat u van de winst mag aftrekken, is afhankelijk van het totaalbedrag dat u per onderneming hebt geïnvesteerd. Kijk voor meer informatie op de websites van Rabobank en de Belastingdienst

Businessplan nodig?

Vraag hier uw gratis businessplan aan!

INFORMATIE NODIG?

Vraag hier gratis onze brochure aan.